Hoera! Het is zomer! En dat betekent congé, verlof, vakantie! Eén voor één verdwijnen je collega’s voor een aantal weken. En jij? Jij blijft gewoon werken tijdens vakanties? Ook de ganse zomer? Dat heeft zo zijn voordelen!

1. Feest, want je baas is er niet!

Wanneer het grootste deel van je collega’s in verlof is, is de kans groot dat ook je baas er niet is. Lekker doen wat je wilt dus! Elke dag feest!

Geen baas op de werkvloer betekent vaak ook een minder gespannen werksfeer. Iedereen is losser en blij en er mag wat meer gelachen worden. Zet de radio wat luider en zing luidkeels mee, want zingen op het werk is goed voor je.

2. Minder controle

Je collega’s links en rechts van je zijn er niet. En ook je leidinggevende is met verlof. Yes, geen controle! Werk vlug de taken af die je moet doen en hou je de rest van de dag nuttig bezig met leuke dingen! OxO spelen met de collega’s, Netflixen of chatten met die vriendin die je al eeuwen niet meer hebt gesproken. De zomervakantie is hier ideaal voor! En geen kat die het ziet.

3. Cruisen naar het werk

Aaaargh, die vervelende files altijd! Ik heb een hekel aan traag rijdende auto’s en mensen die niet kunnen rijden en niet weten wat ze doen. Als ik ’s morgens terechtkom in een file is dat dus een ramp voor mijn humeur.

Maar tijdens de vakanties is dat helemaal anders. Bijna niemand werkt en er is geen school, dus er is weinig verkeer tijdens de spits. Za-lig! Weg frustraties! Op het gemakje cruisen naar het werk? Yes please!

4. Geen vervelende collega’s

Heb jij ook enkele van die collega’s die het bloed van onder je nagels halen? Door hun gedrag? Hun manier van werken, of gewoon hoe ze zijn? De kans is groot dat eentje (of nog beter: ze allemaal) in de vakantie in verlof gaan. Feest! Relax! Geniet van de ‘stille’ weken zonder gezaag en geklaag.

Benieuwd naar onze grootste ergernissen op het werk?

5. Alles op het gemak

Tijdens vakanties heerst er een andere sfeer op het werk. De helft van je collega’s is er niet. Enkel de overblijvers – de harde kern -, waartoe jij ook behoort. Werken tijdens de vakanties is chill. Op het gemakje. Je zet je het ganse jaar élke werkdag in, dus die paar rustige weken heb je wel verdiend.

Sit back and relax!

6. Goedkoper op vakantie

Het is vakantie! Iedereen wil zo snel mogelijk op reis! Het gevolg? De prijzen van die reisjes swingen de pan uit. Nee, jij bent slimmer. Jij hoeft geen verlof te nemen tijdens de drukke en dure zomermaanden. Nee, jij gaat in verlof na de vakanties!

En dat heeft alleen maar voordelen: voor je portemonnee én voor jouw humeur, want jij vertrekt wanneer iedereen terugkomt. Je collega’s sijpelen terug binnen, wenend omdat hun congé al voorbij is… En dan moet het voor jou nog allemaal beginnen!

7. Je bent populair bij de mama’s en papa’s

Nee, niet omdat je er goed uitziet.

Want wie wil of kan er niet werken tijdens vakanties? Juist ja, de mama’s en papa’s. Er is geen school, de crèche is gesloten en oma en opa moeten ook nog werken. Dus zijn ze genoodzaakt om verlof te nemen.

En wanneer jij buiten de vakanties op verlof gaat, is er het hele jaar door iemand om het fort recht te houden. In ruil krijg je oneindig veel appreciatie en respect omdat je je dierbare collega door deze moeilijke tijd hebt geholpen. En wie weet krijg je nog een doos Merci’tjes ook. Altijd mooi meegenomen.

Zo zie je maar, werken tijdens vakanties heeft alleen maar voordelen!