Na het rampzalig saaie 11de seizoen van Temptation Island had ik nood aan een nieuwe guilty pleasure met drama. Veel drama. Toen ik de reclames voor Love Island zag, waren mijn verwachtingen dan ook hoog. Heel hoog. Na 3 weken wordt mijn geduld beloond met kleine dosissen drama. More coming?

Maar naast het gebrek aan drama zijn er nog een aantal andere dingen die me storen en ik even kwijt wil. En wat blijkt? Het zijn niet alleen mijn ergernissen, want gans Twitter denkt gewoon hetzelfde!

1. Chey, weg ermey!

Ik sprong recht en begon onmiddellijk te juichen toen Chey uit het spel werd gestemd. Ik zag het dan ook al van ver aankomen, maar juij, Stenn is eindelijk verlost van dat vals en arrogant wijf.

Aan de andere kant verdient ze wel pluspunten door iedereen daar met een (op z’n Hollands gezegd) ‘kutgevoel’ achter te laten en heel veel drama te creëren.

2. Viktor? Waar ben je?

Ik geef het eerlijk toe, ik was heel benieuwd naar het presentatiedebuut van Viktor Verhulst (yep, zoon van). Maar jammer genoeg hebben we hem tot nu toe nog maar 3x (denk ik) gezien. Dat noem ik niet echt het presenteren van een tv programma. Hij komt nog minder in beeld dan de flamingo in het zwembad.

3. Melany’s stem is slaapverwekkend

Elke keer Melany haar mond opentrekt… Zzzzzzzzz. Indommelen. Wat een saaie stem. Zo monotoon, zagerig en zweverig. Nee, hoe minder ze zegt, hoe beter.

4. Iemand geef Martin een platencontract!

It’s Martin o’clock! Kunnen we het ganse programma vullen met Martin zijn raps?

5. De Love Island kandidaten: dom, dommer, domst?

Waarom doen er nooit slimme mensen mee aan dit soort programma’s? Oké, ik weet het antwoord eigenlijk wel, maar serieus… Hoe dom zijn die ‘Islanders’?! De meesten hebben een serieus spraakgebrek en ook Frans lezen is een groot probleem. Het niveau van hun gesprekken ligt ook echt hoog. Soms word ik er een beetje ambetant van.

6. Ik zou me daar steendood vervelen

Ik sport niet, vind zwemmen vreselijk (absoluut geen waterrat) en verander in een kreeft wanneer ik 10 minuten in de zon lig. Daarnaast gebruik ik heel weinig make-up en hoe mijn haar valt boeit me weinig. Ik kan me dan ook geen uren bezighouden met me ‘klaarmaken’.

Ik op Love Island? Komt niet goed. Verveling alom. Ik moet iets kunnen doen, me nuttig kunnen bezig houden. En de deelnemers hun bezigheden zijn nu niet bepaald nuttig.

7. Al die perfect body’s heb ik niet nodig

Hup, weg zelfvertrouwen! Nee, zo snel gaat dat niet bij mij, maar ik ga er wel van uit dat jongere kijkers nu wel denken dat die perfecte lichamen normaal zijn.

Waarom mogen iets minder mooie en iets minder slanke mannen en vrouwen niet meedoen? Of mannen met een buikje? En als ze wel mogen meedoen, waar zijn ze dan?

8. Hoera, amper tattoo’s en plastische chirurgie

Wel pluspunten dat het zo lang heeft geduurd voor er een half getatoeëerde man (of vrouw) werd toegevoegd (Bradley). Ik dacht (eerlijk gezegd) dat iedere deelnemer volledig onder de tattoos en piercings zou zitten. Om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid plastic en siliconen in hun lichamen.

9. De voice-over is nu stukken beter dan in het begin

Ik geef het toe, ik was geen fan van het eerste uur van de voice-over door comedian Jeroen Verdick. Maar hij heeft zich herpakt en zijn moppen en accent wat bijgesteld (waarschijnlijk door de tsunami aan slechte commentaar op social media.

De laatste weken kan ik zijn moppen wel smaken. Knop omdraaien, niet nadenken en gewoon kijken.

10. Spelregels tegen alle fun

Je kijkt uit naar het eerste gerampetamp van de deelnemers? Om dan gezellig in je zetel mee te kijken (en te genieten)? Vergeet het maar, want er komt geen seks in beeld.

Geen seks dus. Maar dat is niet de enige (volgens onze) absurde regels. Hieronder alle spelregels waaraan de Love Island deelnemers én de productie zich aan moeten houden.

  • Geen smartphone, tablet, laptop
  • De deelnemers mogen geen tv kijken, internetten of social media bekijken
  • Max. 2 glazen alcohol per dag
  • Koppels moeten bij elkaar slapen (in een super mini bed)
  • Geen onveilige seks (hiermee gaan we wel akkoord)
  • Niet roken in beeld
  • Geen geweld gebruiken
  • Voor middernacht gaan slapen

Hup, meteen alle fun eruit! Merci daarvoor.