BELANGRIJK BERICHT AAN ALLE FANS VAN GENT WEST

Toegegeven, het klonk best goed, zo’n Vlaamse gevangenisserie. Ook ik zat dus de avond van de première vol spanning klaar in mijn zetel. Maar dan, al na enkele minuten, verwarring alom, want… ik had dit al gezien! “Hoe dan?”, hoor ik je denken, “Je zei net zelf dat het de eerste aflevering was.” Klopt.

Weinigen weten het, maar Gent West is gebaseerd op een andere serie. “Ik weet het, Orange Is The New Black!”. Wrong again. Het is misschien moeilijk te geloven, maar er zijn heus nog wel andere gevangenisseries, ja zelfs vrouwengevangenisseries, buiten OITNB.

Zoals Wentworth, een steengoeie Australische serie waar ik al zes seizoenen lang met open mond naar zit te kijken. Ja, Wentworth hoort misschien zelfs thuis in het rijtje beste series die ik ooit zag. En dat is niet alleen te wijten aan het feit dat ik een serieuze girl crush heb op Franky Doyle.

Ik kijk trouwens ook Orange en er zijn natuurlijk gelijkenissen, maar de mix van drama en komedie maakt van Orange eerder een mainstream tienerserie. Wentworth daarentegen is zoveel donkerder, rauwer, wreder en daardoor stukken pakkender. De keren dat ik volledig verdwaasd naar de aftiteling heb zitten staren zijn niet meer bij te houden.

Vandaar mijn oproep: stop met kijken naar het flauwe Vlaamse afkooksel en geef het origineel het respect dat het verdient!

Bekijk de trailer van het eerste seizoen: o

Jammer genoeg (nog) niet op Netflix, maar wie zoekt, die vindt!