Ooit al eens mannen vergeleken met dieren? Wij wel! En wat blijkt? Mannen vertonen heel wat overeenkomsten met de leden van het dierenrijk. Met welk dier vergelijk jij jouw man?

Hieronder enkele dierlijke instincten van mannen. Geen nood, ze zijn niet allemaal gevaarlijk ;-).

Mannen zijn wolven

Een wolf zorgt voor zijn roedel. Familie en gezin komen op de eerste plaats. Zo’n man wil je ook. Een man die je beschermt tegen bedreigingen en er altijd voor je is. Een man die voor je zorgt wanneer het even wat minder goed gaat met jou.

Mannen zijn beren

Af en toe heb je nood aan een dikke knuffel. Sommige mannen zijn echte knuffelberen die voor je klaarstaan wanneer jij ze nodig hebt. Ze zijn je steun en toeverlaat en bieden je een sterke schouder wanneer je de nood hebt om eens goed uit te huilen.

Mannen zijn tijgers

In bed hebben we een tijger nodig. Een man die ons laat spinnen van genot.

Nog iets: mannelijke tijgers bakenen hun territorium af. Doen mannen dat ook niet?

Mannen zijn luiaards

Mannen gaan werken, komen thuis, willen eten en hangen de rest van de avond in de zetel. Ze zijn moe. Vrouwen gaan ook werken, komen thuis en beginnen aan het huishouden. Koken, wassen, kinderen opvoeden,… Vrouwen zijn aan het einde van de avond ook moe, maar hebben geen tijd om te rusten. Mannen kunnen een dag in de zetel liggen zonder een poot uit te steken. Kortom, ze zijn lui.

Mannen zijn varkens

Waar denk je aan bij een varken? Juist ja, vuil, viezigheid, gulzigheid en stank. Varkens tonen dus heel veel gelijkenissen met mannen. Sommige mannen zijn echte varkens. Ze zien er onverzorgd uit waardoor ze stinken, tafelmanieren zijn onbestaande en ze eten de meest vieze dingen. En ja, kapsalon hoort ook bij de vieze gerechten.

Mannen zijn gorilla’s

In elke groep gorilla’s is er altijd 1 alfamannetje, de zilverrug. Dat is het mannetje dat de baas wil zijn en is. En dat is ook zo wanneer je een groepje mannen samen zet. Gooi een vrouw in de mix en de miserie begint pas echt.

Mannen zijn goudvissen

Mannen hebben het geheugen van een goudvis. Sommige onthouden iets langer. Maar ze zijn allemaal 5 minuten later alweer vergeten wat je had gevraagd. Resultaat: de volle vuilniszak blijft in de garage staan, de was op de trap blijft op dezelfde trede liggen en het vieze bord blijft op het aanrecht staan.

Ter info: niet alle mannen vertonen bovenstaande gelijkenissen met het dierenrijk. Sommige mannen zijn een combinatie van 2 of meerdere dieren en andere mannen lijken meer op 1 dier. En sommige mannen hebben geen enkele van deze dierlijke kwaliteiten, maar gedragen zich dan wel als een baby.

En jouw vent? Met welk dier vergelijk jij jouw man?