Ik ben ondertussen al enkele maanden zeer gelukkig in een relatie. Maar daarvoor heb ik wel een poosje op Tinder doorgebracht en man, wat ben ik blij dat die tijd achter de rug is!

Tinder, het lijkt wel een noodzakelijk kwaad als je tegenwoordig aan een lief wil raken. Want waar moet je in godsnaam nog iemand gaan tegenkomen? Volgens Tinder, gewoon in je luie zetel!

In het begin is het allemaal fun en games, maar na uren, dagen, maanden of zelfs jaren swipen en de ene saaie conversatie na de andere heb je het wel gehad en slaat de moedeloosheid toe.

Voor wie nog nooit een Tinderprofiel van dichtbij gezien heeft, dit is het principe.

Stap 1: profiel aanmaken

Je maakt een profiel aan met enkele foto’s, je naam, leeftijd en eventueel nog een klein tekstje waarin je iets over jezelf vertelt. Vervolgens geef je aan in welk geslacht en welke leeftijd je geïnteresseerd bent en hoeveel kilometer je maximum wil rijden om je toekomstige lief te bezoeken. 

Stap 2: swipen, swipen en nog eens swipen

Je krijgt een onuitputtelijke stroom van foto’s te zien die je vervolgens naar links of naar rechts veegt of swipet. Links = bah, rechts = olaaa.

Stap 3: it’s a match!

Als de interesse wederzijds is, heb je een match en kan je beginnen chatten.

via GIPHY

Maar het is laaang niet allemaal mooi wat je tegenkomt. Hieronder enkele voorbeelden van profielfoto’s die onmiddellijk links geswipet worden.

Een foto van jou en je versgevangen vis

Ik hoor je vragen “wie doet dat nu?” maar je zou ervan versteld staan hoe vaak je ze tegenkomt. Wat hoop je daarmee te bewijzen? De tijd van jager-verzamelaars is voorbij, ik ben perfect in staat om zelf naar de supermarkt te gaan om mijn eten te kopen, bedankt.

via GIPHY

In dezelfde categorie: een foto van jou met een verdoofde tijger

Er is niets stoers aan, je draagt enkel bij aan dierenmishandeling in ruil voor een profielfoto.

via GIPHY

Blijkbaar heeft Tinder er zelf ook genoegen van en wil het profielfoto’s met tijgers bannen.

Groepsfoto’s

Als je enkel foto’s hebt waar 20 man op staat, hoe kan ik dan weten wie jij bent? 

via GIPHY

Kindjes

Ok, baby faces zijn wel mijn ding, maar er zijn grenzen. Tinder is 18+ en het is niet omdat je je leeftijd anders hebt ingesteld dat je niet door de mand zal vallen.

via GIPHY

Ik noem ze de Tomorrowland types

Zij die heel het jaar naar de fitness gaan met als ultieme doel om op Tomorrowland hun body te showen. Ze kunnen hun armen niet meer gewoon langs hun lichaam houden, de benen trainen wordt al eens vergeten. Herkenbaar aan de marcelletjes in fluo kleuren en jeansbroeken met zogenaamde spermavlekken of zoveel mogelijk scheuren.

via GIPHY

Snobs

Als je geen enkele foto hebt waar je iets anders dan een hemdje draagt, vlieg je onverbiddelijk naar links. Andere alarmerende elementen: beige of felgekleurde broeken, mocassins, een trui over de schouders die niet bedoeld is voor als je het koud hebt maar puur als “accessoire”.

via GIPHY

Jongens met een halsketting

Breaking news: die zijn voor meisjes.

via GIPHY

Eens je eventjes op Tinder zit, begin je bovendien bepaalde telkens terugkerende patronen te onderscheiden. We vatten ze samen in onderstaande types.

De dumbass

Je herkent hem aan: alle mogelijke verkrachtingen van de Nederlandse taal.

via GIPHY

De voetballer

Als meisje met bovengemiddelde voetbalkennis: voetballers, zoveel voetballers.

via GIPHY

Het lelijke eendje

Je hebt geen lelijke mannen gezien tot je op Tinder hebt gezeten. There’s plenty of fish in the sea, zeggen ze dan…

via GIPHY

De seksfreak

Direct over seks beginnen, al dan niet met dickpics tot gevolg.

via GIPHY

De wanhopige

Ik heb geen interesse in je, heb je dat nu nog niet door?

via GIPHY

De geest

Het omgekeerde: Ghosting. Niet zoals Casper het vriendelijke spook, maar iemand die van de ene dag op de andere niets meer laten weten.

via GIPHY

De mooier op foto dan in het echt

Het spreekt voor zich dat je je van je mooiste kant wil laten zien op je profiel. Als je daar succes mee boekt, is het de bedoeling dat je afspreekt en daar komt de waarheid toch aan het licht.

via GIPHY

De niet op zoek naar een relatie

Maak je geen illusies, belange niet iedereen op Tinder is op zoek naar een relatie. Daar zijn diverse redenen voor: ze hebben al een relatie, ze willen enkel seks, ze willen enkel praten, ze vervelen zich…

via GIPHY

Heb je het geluk om een exemplaar aan de haak te slaan dat niet tot een van bovenstaande categorieën thuishoort? Mooi. Dan mag je telkens opnieuw datzelfde gesprek voeren over waar je woont, waar je werkt en wat je in je vrije tijd doet. GEEUW!

Daar heb je ’t al, je bent Tinder beu. Gelukkig zijn er zijn nog heel wat andere dating apps die je kan uitproberen: Bumble, Okcupid, Happn…

Heb je gewoon geen zin om de godganse dag met je smartphone bezig te zijn? Het is zomer, kom buiten en spreek mensen aan in real life.

Ohja, dat lief van mij heb ik trouwens niet via Tinder bemachtigd 😉