Jup, ik heb het gezegd. Mannen zijn baby’s. Grote baby’s weliswaar.

Waarom? Wel… Hieronder 7 redenen waarom mannen baby’s zijn.

1. Mannen zijn baby’s want ze ‘gaan dood’ wanneer ze ziek zijn

Een kleine verkoudheid? Wat keelpijn? De griep? Je man of vriend gaat kreunen, zagen en smeken om verzorgd te worden. “Ik ga dood”, ga je hem ook meermaals per dag horen zeggen.

Grote dramakings dus.

Heb je ondertussen nog 2 kinderen in huis? Good luck, want je hebt er nu nog een grote baby bij.

2. Mannen nemen onnodige risico’s

Baby’s en kinderen ook. Maar zij hebben 0 % levenservaring en moeten nog beginnen met de wereld te ontdekken. Een man, van laat ons zeggen 30 jaar oud, zou in bepaalde gevallen toch beter moeten weten…

Gooi er nog wat alcohol en de maten bij en de risico’s die ze nemen worden nog groter. En gevaarlijker!

3. Ze vinden alles hilarisch

Pranks uithalen met de maten? Hi-la-risch! Domme stunts doen en je beste maat op zijn bek zien gaan? Vergeet de 112, eerst lachen en alles filmen.

Scheetmoppen, flauwe humor, iemand zien vallen,… ze vinden alles grappig en lachen en gieren om de domste en flauwste dingen.

Je man heeft weer de slappe lach? Probeer het niet te begrijpen. Het is hopeloos.

4. Ze zijn trots op hun allerkleinste prestaties

Een plankje opgehangen aan de muur? Het gras afgereden? Op 1 wiel gereden met de moto? Of je peuter geleerd om zijn of haar tong constant uit te steken? Mannen zijn trots wanneer ze iets hebben bereikt of hebben gedaan.

En ze willen dan ook dat jij onder de indruk bent en hen prijst. Lachen wanneer ze iets grappigs hebben gedaan, een schouderklopje of zoen wanneer ze een huishoudelijke taak succesvol hebben afgerond… Net zoals je doet bij je kinderen dus…

Spontaan applaudisseren? Hoort er helemaal bij!

5. Mannen weten niet hoe ze zich moeten kleden

Je peuter, kleuter of kind zijn of haar outfit laten kiezen? De kans is groot dat het een allegaartje wordt met Bumba, Plop, Mega Mindy en andere Studio 100 figuurtjes. Goeie marketing wel van Studio 100.

Laat je je man zijn outfit kiezen? Zucht. De kans is groot dat hij zijn favoriete, compleet versleten t-shirt aandoet en een lelijke driekwartsbroek. O wee als je zou durven iets weg te gooien!

Of het kan nog erger. Je man is fan van truien en t-shirts met grote letters op… Succes daarmee.

6. Ze zijn niet de meest hygi├źnische wezens op aarde

Mannen laten hun vieze sokken overal rondslingeren, doen de bril van de wc niet omhoog, maken ongelooflijk snel rommel, de binnenkant van hun auto is een stort… En vinden het ook niet erg als het vuil is rondom hen.

Heel frustrerend allemaal. Zeker wanneer je net hebt opgeruimd of gekuist. Al die moeite voor niets. Je baby kan je nog leren opruimen. Voor je man is het helaas te laat.

7. En tot slot: mannen zijn baby’s want ze zijn even vermoeiend

En tot slot, mannen zijn ongelooflijk vermoeiend. Waarom? Wel, omdat het grote baby’s zijn en ze constant energie vragen. De 6 redenen hierboven zeggen wel genoeg denk ik.

Vind je baby’s schattig? Haal dan eerst een man in huis en dan praten we wel verder.