Heel wat mannen kunnen een handleiding over vrouwen wel gebruiken. Over hoe ze met vrouwen moeten omgaan en meer. Maar helaas pindakaas. Zo’n uitvoerige handleiding over de standaard vrouw bestaat niet, want er is geen standaard vrouw. We zijn nu eenmaal allemaal zo verschillend.

Omdat we mannen toch niet helemaal aan hun lot willen overlaten en we hun geklungel gewoon niet meer kunnen aanzien, presenteren we onze eigen handleiding over vrouwen. Een mini gebruiksaanwijzing om vrouwen beter te begrijpen. Ja, we weten het… Wij zijn veel te goed voor deze wereld.

Onze handleiding over vrouwen

Volg deze regels voor succes! En vermijd zo talloze onnodige discussies en ruzies. Kleine opmerking: gebruik niet alle tips tegelijkertijd! Doseren en het juiste tijdstip kiezen is heel belangrijk!

 • Antwoord nooit eerlijk als ze vraagt of ze te dik is. Vertel haar wat ze wil horen. Weet je niet wat ze wil horen? Dan wordt het tijd dat je haar wat beter leert kennen en meer luistert als ze spreekt.
 • Stuur random lieve berichtjes en vraag haar hoe het met haar gaat. En dat je haar mist. Maar pas op dat je sms’je niet té melig wordt.
 • Geef haar je trui als ze het koud heeft. Gentleman-acties appreciëren we allemaal. Maar overdrijf er niet mee, want we willen natuurlijk ook een onafhankelijke en vrijgevochten vrouw zijn.
 • Verras haar af en toe met bloemen, chocolaatjes, juwelen of andere cadeautjes, maar NIET op Valentijn of haar verjaardag. Want dan lijkt het alsof je je verplicht voelde om iets te kopen. Pas op, laat Valentijn en haar verjaardag niet zomaar voorbij gaan. Plan iets speciaals. Een etentje, een citytrip of toon je kookkunsten. Originaliteit is belangrijk!
 • Geef geregeld complimentjes, maar meen ze ook echt! Geloof ons maar, we merken het direct als je liegt.
 • Communicatie is mega belangrijk! Dus praat met haar wanneer je met iets zit. Laat haar niet gissen, want dan begint ze nog meer na te denken, te panikeren en wil ze antwoorden. Nu. Of ze gaat zelf op onderzoek uit. We willen deel zijn van je leven. Sluit ons dus niet uit. Ook als er iets minder prettigs is gebeurd.
 • Luister wanneer je vrouw of vriendin iets zegt. En onthou ook wat ze zegt. Antwoord op haar vragen en toon oprecht interesse.
 • In een discussie heeft ze altijd gelijk, ook wanneer ze eigenlijk niet gelijk heeft. Wil je niet toegeven? Kom dan niet janken wanneer er weer troubles in paradise zijn. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!
 • Haar vriendinnen kennen je beter dan jij jezelf kent. En ook al je kleine kantjes en rare seksuele trekjes. Deal with it.
 • Laat haar lachen. Flauwe mopjes, onverwacht gekietel of een rare kop trekken. Wij vinden humor heel belangrijk en het is één van de belangrijke criteria wanneer we nieuwe mensen (en dus een potentieel lief) ontmoeten.
 • Pak haar vast op de meest onverwachte momenten. Is ze verdrietig en wil ze niet geknuffeld worden? Doe het toch. Je maakt het erger door niets te doen.
 • Een handje helpen in het huishouden doet geen zeer en appreciëren we allemaal. Je zal heus niet sterven door een keer ook zelf te stofzuigen of de vaatwasser te ledigen.

Tot zover onze compacte handleiding over vrouwen. Volg onze recepten en je zal zien, de relatie met je vrouw of vriendin verbetert aanzienlijk! Of wie weet scoor je dankzij onze tips wel een nieuw lief. Graag gedaan!

Wat hulp nodig met het begrijpen van mannen? Hou onze website, Twitter– of Facebookpagina in de gaten. Ook de handleiding over mannen komt eraan!