De Tour de France is ondertussen halverwege. Een hoogmis voor koersliefhebbers en pure horror voor al de rest. Maar dat hoeft zo niet te zijn. Wij hebben dé redenen gevonden waardoor kijken naar de Tour de France (of elke andere koers) leuk wordt!

1. Niets aan de verbeelding overgelaten

Want je ziet alles goed zitten dankzij de strakke koersbroekjes en truitjes (hier lees je het oordeel van de fashion police over de nieuwe designs). Zo weet je meteen ook wat je van je favoriete wielrenner mag verwachten. Want jij kijkt toch ook alleen maar naar het voetbal voor de truitjeswissel?

En soms, heel soms, scheuren de renners hun broek of truitje tijdens het vallen en zie je net genoeg om nóg benieuwder te worden.

2. Mannen zien zweten en afzien

Is er iets sexier dan zwetende mannen onder het stof en vuil? En gebruind door de Franse zon? De wielrenners zien zweten, puffen, zwoegen en werken doet iets met ons vrouwen. Het is sexy en mannelijk. En daar houden we wel van.

Ik geef het toe, mannen graag zien afzien is een beetje wreed. Maar we hebben allemaal wel een sadistisch kantje. En zolang je zelf niet hoeft af te zien, is het helemaal oké.

3. Dé kans om een zomerdate te versieren?

Veel mannen zijn koersfanaten. De kans is dan ook groot dat je een nieuwe date vindt tijdens de Tour de France. De place to be? Langs het parcours, aan de aankomst of in cafés waar de koers op groot scherm wordt getoond. Een gedeelde interesse werkt altijd. 

Wordt de koers je nieuwe dating tactiek? Bereid je dan voor zoals je dat doet op een sollicitatiegesprek, en zoek wat dingen op over de koers en de bekendste renners. Met een openingszin zoals “Wie zal er volgens jou winnen?” kan het niet misgaan. Succes!

4. Een verrassing achter elke bocht

Wanneer je het aandurft (en aankan) om de ganse rit te kijken, dan kan je wel eens beloond worden met absurde en grappige taferelen. Misschien wel achter de volgende bocht?

Supporters verkleed als Borat (jep, in die zwembroek, of -string), als duivel of een gigantische pot mosterd… We hoeven het je niet uit te leggen. Mensen doen alles voor die ene seconde in beeld.

En, heb ik je overtuigd om vanaf nu ook naar de koers te kijken? Al is het maar voor de laatste 10 km? Haast je dan, want de Tour de France is bijna gedaan!