Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. En kinderen? Van ergens tussenin?

Ik heb mijn vermoedens dat kinderen wel eens buitenaards zouden kunnen zijn. Kinderen zijn aliens dus. Met een menselijke en schattige vermomming om ons niet te doen schrikken natuurlijk.

Waarom? Misschien smeden de buitenaardse wezens wel een heuse overname van de aarde… En om dat te doen hebben ze natuurlijk voldoende insiders nodig. En een groot leger ter plekke, klaar voor D-Day.

Mijn vermoedens gestaafd:

1. Ze voeden zich 9 maanden lang in de buik van hun ‘host’

Ja, lieve mama. Dat ben jij: de host. Na 9 maanden heb je een buitenaards wezentje op de wereld gezet. Nog eentje, of misschien wel meerdere toevoegingen aan het alien leger. Merci daarvoor.

Ze voeden zich via de navelstreng en nemen jouw vitamines en voedingsstoffen op. En alsof dat nog niet erg genoeg is, mengen ze hun eigen alien DNA met het jouwe! Maanden later is het nog aanwezig in jouw bloed. Geïnfecteerd, voor altijd?

2. Ze hebben hun eigen onverstaanbare taal

Het gebrabbel van baby’s en peuters is voor ons – volwassenen – onverstaanbaar. Kinderen verstaan elkaar wonderbaarlijk wel. Zelfs zonder woorden! Is er sprake van telepathie?

3. Ze scheiden hun overtollig slijm af via kwijl uit de mond

Slangen vervellen, slakken laten overal slijm achter,… Net als in de dierenwereld laten buitenaardse wezens ook sporen na. Bij dit type alien gebeurt dat door te kwijlen. Met liters in één keer!

4. Ze hebben een uniek afweersysteem

Kinderen hebben het talent – of is het een ingebouwd afweersysteem? – om bepaalde volwassenen op afstand te houden. Hun tools? Roepen, krijsen, tieren en om ter hardst huilen. En het werkt, volwassenen blijven ver uit de buurt.

De frequentie van het geluid van een krijsende baby of roepend kind doet pijn aan onze oren. En wat doe je met iets wat je pijn bezorgt? Juist ja, je blijft ver uit de buurt van de bron.

En alsof dat alles nog niet voldoende is… Ze bijten ook! Naast buitenaardse wezens zijn kinderen ook kannibalen.

5. Ze krijgen op onverklaarbare wijze alles gedaan

Maar het tegenovergestelde is helaas ook aanwezig. Het talent om alles, maar dan écht alles, gedaan te krijgen. Lieve puppy eyes, een schattig glimlachje of een klein kreetje,… Deze wezentjes weten maar al te goed hoe ze een volwassene rond hun vingertjes moeten draaien. Cuteness overload!

Pas op, eenmaal je in hun greep zit, is het moeilijk te ontsnappen. Je bent vanaf nu hun slaaf en zij bepalen de regels. Niets aan te doen.

6. Ze doen onverklaarbare, rare dingen

Is het een of ander ritueel? Willen ze communiceren met hun thuisplaneet? Geen mens die het weet, maar we staan soms met open mond te kijken naar de vreemde dingen die een kind of baby uitspookt. Krijg jij er soms de kriebels van? Wees gerust, wij ook.

Dus, wat denk jij? Nemen buitenaardse wezens beetje bij beetje voor onze neus onze aarde over? Terwijl we erop staan te kijken?