In 1 op de 100 gevallen krijg je na de zwangerschap niet 1, maar 2 baby’s. Een tweeling, zalig! Toch? We zetten de voor-en nadelen even op een rijtje.

Joepie, een tweeling!

Eerste keer, goeie keer

Mama, papa, kind 1, kind 2 is gelijk aan het standaardgezin. Wil je 2 kinderen, maar heb je geen zin in 2 zwangerschappen? Dan is een tweeling dé oplossing! Je hebt je 2 kinderen en je bent er in 1 keer vanaf. Ok, de eerste jaren zullen misschien dubbel zo vermoeiend zijn, maar daarna heb jij sneller je rust terug. Letterlijk, want je hoeft je maar 1 keer door de slapeloze nachten te sleuren.

Wil jij mijn vriendje zijn?

Het is een vraag die jouw kinderen niet zullen moeten stellen. Als tweeling heb je al van in de buik een beste vriend. Verveling staat niet in hun woordenboek want er is altijd iemand om mee te spelen. En jij hoeft niet mee op de wip: win-win!

Britney of Shakira?

Voor jou ligt de naam van je eerstgeborene uiteraard al vast sinds je 6 was, maar nu komt je vent voor 1 keer toch ook wel met iets nuttigs af zeker? Probleem, wiens naam zal het halen? Geen probleem met een tweeling, je gebruikt gewoon allebei de namen! Pluspunten voor ideale combo’s.

In sync

Jij moest naar je bed, terwijl je grote broer of zus nog wat mocht opblijven? Zo oneerlijk! Een tweeling doet alles op het zelfde moment: uit de pampers, naar school, leren zwemmen… Of je het nu doet voor 1 of 2 maakt geen verschil. 1 schema: check.

Komisch duo

1 kind is grappig, 2 kinderen zijn hilarisch.


Shit, een tweeling!

Altijd de handen vol

Letterlijk, want je hebt er maar 2 en dat betekent in elke hand 1. Kind dus. Maar ook figuurlijk: als de ene eindelijk slaapt, begint de andere weer te wenen. Resultaat: allebei terug wakker en ook mama aan het wenen.

Alles dubbel

Het is ongelofelijk wat zo’n klein ding allemaal nodig heeft, verdubbel dat en je zou er serieus over nadenken om meteen ook een nieuw huis te kopen.

Of toch niet?

Feest, ook dubbel zo lang niet werken! Nah-ah, je krijgt amper 2 weken extra zwangerschapsverlof voor 2 keer zoveel baby’s. Afzetters!

Wat mij betreft wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Hou jij het liever bij 1 exemplaar? Of zie je het na het lezen helemaal niet meer zitten? Hier zijn 7 redenen om niet aan kinderen te beginnen.