Laten we eerlijk zijn, veel mannen en vrouwen hadden beter geen kinderen gekregen. Geef toe, ook jij denkt dat soms wanneer je op straat wandelt of een bezoekje aan de kermis brengt.

Denk jij aan kinderen? Denk je dat je er klaar voor bent?

Soms onderschatten we het effect dat kinderen hebben op ons. Daarom hieronder 7 bloedeerlijke gevolgen van kinderen krijgen. 7 redenen om niet aan kinderen te beginnen.

Ben je echt klaar om afscheid te nemen van de volgende zaken?

1. Vaarwel slaap

Is slaap je leven? Slapen is je favoriete bezigheid, zelfs je hobby? Dan hebben we slecht nieuws voor jou. Kinderen en slaap gaan niet samen.

Het begint al in de buik. Wanneer jij wil slapen, is je baby superactief en schopt hij of zij je ribben blauw. Na de geboorte wil dat kleine, hulpeloze hummeltje om de 2 uur eten. Ja, ook ’s nachts. Sommige baby’s slapen snel door, maar als je pech hebt kan dat máánden duren.

  • Kindjes hebben constant aandacht nodig en dat vergt veel energie van je.
  • Hun biologische klok werkt nog niet zoals het zou moeten waardoor ze om 4u ’s nachts klaarwakker kunnen zijn en nog weigeren te slapen.
  • Ze hebben geen tijdsbesef en willen ’s avonds niet slapen.
  • Wintertijd en zomertijd zijn de hel. Afschaffen die handel!
  • Is je kindje ziek? Bye bye nachtrust!

Voor je het weet, ben je part of team #nosleep!

2. Vaarwel perfect body

Is je lichaam je kathedraal? Ga je elke lente opnieuw voor hét perfecte bikini-body in de zomer? Vergeet het, na een zwangerschap en bevalling is dat allemaal verleden tijd.

Exit buikspieren en platte buik. Entree van een blubberbuikje, extra kilo’s die blijven plakken, bredere heupen en grotere voeten. Om nog maar te zwijgen van je borsten en wat er down under allemaal gebeurt… The damage is real!

Fitnessen of sporten met een baby in huis? Niet makkelijk! Maar het wordt beter als je kindje wat ouder is.

Of een buggy met platte band… Ook goed voor je spierballen en conditie. Zeker wanneer je je 10 kg zware kindje kilometers moet dragen naar de zoveelste afspraak bij de kinderarts.

3. Vaarwel sociale contacten

Wijntjes drinken op vrijdag? Een feestje op zaterdag? En een familiebijeenkomst op zondag? Als party-animal allemaal geen probleem. Tijdens de week na het sporten nog één (of twee) gaan drinken? Kan ook allemaal!

Maar mét een baby? No way! Je baby vraagt zoveel energie en tijd dat je gewoon geen zin en de fut niet meer hebt om nog buiten te komen. Of de baby moet mee; ook geen makkelijke opdracht want je mag onmiddellijk een vrachtwagen huren om al zijn of haar spulletjes mee te nemen. Ook al is het maar voor een namiddag…

Met kinderen in huis ga je minder uit, want op den duur begin je je schuldig te voelen als je alwéér een babysit moet zoeken.

Nog eens goed doorzakken tot 4u ’s morgens? Haha, je geniet nog dagen na!

4. Vaarwel zuurverdiende centjes

Een baby plukt je kaal, al voor zijn of haar geboorte. En dat zal zijn of haar ganse leven duren.

De maandelijkse of wekelijkse check-ups en echo’s bij de gynaecoloog, een volledige babyuitzet (meubilair, speelgoed, kleertjes,…), de bevalling, bergen en bergen luiers, melkpoeder en -flessen,…

En later fietsen, merkkledij, een smartphone en tablet,…

En nog later de hogeschool of universiteit, op kot, een auto en een huis kopen.

Begin maar al te sparen ;-).

5. Vaarwel altijd proper en opgeruimd huis

Kinderen brengen sowieso een rommeltje met zich mee. Net je ganse huis gepoetst? 2 uur later zie je het al niet meer.

Jij ruimt op? Je baby haalt alles achter je rug opnieuw uit de doos.

En dan zwijgen we nog van de vieze pampers waarvan je maag gaat keren en je bijna moet kotsen.

Gouden tip van mij: laat je baby nooit – maar dan ook écht nooit nooit nooit NOOIT – langer dan 1 minuut rondlopen zonder pamper. Want je tapijt is om zeep en je kindje smeert opeens overal choco. Waar komt die nu vandaan? Tja…

Kan je niet tegen kots? Oei, babykots is nog veel erger. Zie je de kots aankomen? Ik zweer het je, je voelt je een Olympisch kampioen wanneer je het razendsnel opvangt met je blote handen. Yep, been there, done that.

Een mama of papa kan alle viezigheid aan!

View this post on Instagram

#teamwork 🖌: @davethedadjokes

A post shared by Babble (@babble) on

6. Vaarwel vrijheid!

Een baby bepaalt je leven. Heb je geen routine in je eigen leven? Dan zal je daar verandering in moeten brengen, want je kindje heeft daar wel nood aan. Tenzij je opgezadeld wilt zijn met een lastig, vermoeid en onhandelbaar kind…

Je kindje wil op tijd gaan slapen, op tijd eten en moet op tijd verschoond worden. Ook op verplaatsing! Pre-baby bevatte mijn handtas standaard make-up, lippenbalsem en koekjes. Nu zitten er luiers, natte doekjes en babykoekjes is. Want je moet altijd op alles voorbereid zijn.

Vergeet alleen op op je gemak naar de wc gaan en je favoriete magazine te lezen. Vanaf je baby kan kruipen, kruipt hij of zij je na om vervolgens aan de deur te huilen tot je hem of haar meeneemt.

Boodschappen doen? Ja, met je krijsende kroost natuurlijk. Want een babysit zoeken voor dat uurtje is de moeite vaak niet waard. Je half opgegeten komkommers, platte druiven en verdwenen voedingsmiddelen tegen dat je thuiskomt moet je er wel bijnemen.

Een tête à tête met de papa? Ook geen makkelijke opdracht met een baby of kinderen in huis. Je verliest elkaar al snel uit het oog…

Wanneer je kindje ouder wordt, komt de vrijheid gelukkig wel stilaan terug. Het grootste deel toch. Thank God!

7. Hallo dokter!

Kinderen zijn heel vaak ziek. Het begint vaak al net na de geboorte: niet willen eten, reflux, eczeem,… En dan zijn er nog de duizend-en-één kinderziektes die je kindje kan krijgen. Geloof ons maar, je zal vanaf nu heel wat uren doorbrengen in de wachtkamer van de kinderarts, huisarts en specialist.

Omdat het oog natuurlijk ook wat wilt, en om het leed van al die verloren tijd te verzachten… Kies een knappe dokter! Alle kleine beetjes helpen.

Of speel onze kinderziektes bingo! Fun gegarandeerd!

Komt je kindje thuis van school of de crèche met een loopneus? You’re next! Is de griep in het land en is je kindje geveld? Leg je er maar bij, want je krijg het sowieso. Vul je medicijnenkast alvast met neusspray, keelpastilles en Dafalgan. Nu je immuunsysteem door de vermoeidheid niet meer werkt, zal je het allemaal goed kunnen gebruiken!

En kies voor jezelf meteen ook een knappe dokter ;-).

Maar natuurlijk is het niet allemaal zo verschrikkelijk. Mede-mama’s en –papa’s kunnen het beamen. De liefde die je voelt én krijgt van je kinderen is onbeschrijflijk.

Hou onze website zeker in de gaten, want er volgt natuurlijk ook nog een blog over de ander kant van het mama en papa zijn. Coming soon!

P.S. Moest je eraan twijfelen, ik zie mijn zoontje doodgraag, maar soms heb ik heimwee naar mijn leven voor zijn geboorte. De vrijheid, met niets of niemand rekening te moeten houden en gewoon lekker mijn eigen goesting doen.