Begin deze maand gingen de kindjes terug naar school. En deze week volgden de hogeschool- en universiteitsstudenten. En dat is minder goed nieuws, want het is nu weer heel wat drukker op de weg. Hallo frustraties!

Zet je maar schrap voor een overrompeling van onbekwame en onzekere chauffeurs. Domme moves van andere automobilisten? Opnieuw dagelijkse kost!

Hoog tijd om onze grootste ergernissen van ons af te schrijven. Benieuwd naar onze andere frustraties? Bekijk onze ergernissen op het werk.

Verkeersfrustraties: top 13

1. Richtingaanwijzers zijn een optie

Een klassieker die we dagelijks minstens 5 keer tegenkomen. Mensen die manoeuvreren en hun richtingaanwijzers niet gebruiken. Een voorbeeld dat we allemaal kennen: je wacht aan een rotonde omdat er auto’s aankomen… En dan slaat die chauffeur net voor jou af, zonder te pinken. Frustratie alom, want je kon al lang weggereden zijn.

Hoe duurder de auto, hoe lager de kans dat de chauffeur pinkt. Misschien een stereotype, maar wel eentje dat waar is.

2. In-de-wegrijders

De in-de-wegrijders… Een grote categorie chauffeurs die eigenlijk beter thuis waren gebleven. Het zijn de chauffeurs die overal het verkeer ophouden door te traag in te voegen, zonder reden te remmen of te stoppen en gewoon te traag rijden. 

Het zijn de mensen die voorkomen dat jij kan doorrijden. En dat doen ze bewust of onbewust. En het zijn diezelfde mensen die bumperkleven aanmoedigen. Storen bumperklevers je? Ga dan aan de kant of zorg dat je weg bent!

3. De bangeriken

We weten het wel, wanneer je net begint te rijden heb je nog niet het zelfvertrouwen van een ervaren chauffeur. Maar je hebt zelfvertrouwen nodig in de auto. Wanneer je bijvoorbeeld niet snel genoeg invoegt, voorbijsteekt of een rotonde oprijdt, creëer je een ganse file achter je. Met veel getoeter en boze chauffeurs.

Niet zeker van je stuk? Blijf dan gewoon thuis.

4. Time is money

Nog een van onze grootste verkeersfrustraties: chauffeurs die overal te traag rijden en te traag optrekken.

Je make-up doen als je voor een rood licht staat, is not done. En zeker al niet als je daardoor niet direct ziet dat het ondertussen weer groen is. Rij door! Time is money! Duw op dat gaspedaal en zorg dat je uit mijn weg bent.

Nog iets: chauffeurs die maar 50 rijden waar je 70 mag. Live a little en geef gas. Of ga aan de kant!

5. De fileratten

Je kent ze wel, de chauffeurs die in files constant van rijvak wisselen omdat het net dan ietsje sneller gaat in een ander vak… Stop daar nu mee. Je maakt de file alleen maar erger en de kans op ongelukken groter.

6. Ritsen? Fuck da!

Ik geef het toe, ik ben een assertieve chauffeur. En soms een tikkeltje agressief. Maar het moet nu eenmaal vooruit gaan. Maar ik ben wél hoffelijk. En ik rits wanneer dat nodig is.

Waarom? Omdat iedereen beter wordt van ritsen. En de file of verkeersopstopping sneller opgelost raakt wanneer we om de beurt invoegen. O, nog iets: ritsen op 300 meter van de vernauwing haalt ook niets uit. Hoe moeilijk is het om helemaal tot aan het einde te rijden?

8. Ga van het middenvak!

Ook dagelijkse kost. Vooral de Britten en de bangeriken zijn hier goed in. Want stel je maar eens voor dat je vast komt te zitten tussen 2 vrachtwagens! The horror!

9. Vrachtwagenchauffeurs die denken de koning van de weg te zijn

Pinken? Helemaal niet nodig! Gewoon van rijvak veranderen en de auto die daar toevallig rijdt, moet maar zorgen dat hij of zij op tijd weg is. Nog een optie: in de berm rijden om de vrachtwagen te ontwijken.

Veel (buitenlandse) chauffeurs lappen de verkeersregels aan hun laars. Voorbijsteken wanneer het water giet? Helemaal oké volgens hen.

10. Stoppen aan een overweg

Echt waar. Onlangs nog met onze eigen ogen meegemaakt en bijna deze bewuste chauffeur geramd in haar gat. Wie stopt er nu aan een overweg met slagbomen? Slagbomen die omhoog staan! Geen belsignaal. Enkel een oranje knipperend licht wat betekent dat je mag doorrijden.

Maar serieus, wie stopt er nu aan zo’n overweg? Het scheelde hier echt niet veel of die auto lag op de treinsporen.

11. Mensen die niet kunnen parkeren

En dan maar 2 parkeerplekken in beslag nemen. Onze oplossing? Koop een kleine auto of ga met de bus.

13. Fietsers die denken dat ze altijd voorrang hebben

Oké, fietsers zijn zwakke weggebruikers. Maar dat betekent niet dat je als fietser niet moet opletten in het verkeer en gewoon je goesting mag doen. Dat is spelen met je eigen leven. Een beetje zoals Russian Roulette. 

Helemaal herkenbaar voor jou? Of zijn we een aantal verkeersfrustraties vergeten? Laat het ons gerust weten in de comments.