Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Tijgers zijn groot, sterk en wild. Maar wist je dat ze ook meerdere keren per dag paren en dat met verschillende vrouwtjes? Het is dus geen toeval dat iemand die een wild seksleven heeft wel eens een tijger in bed wordt genoemd.

Voel je je aangesproken? Goed, want je kan nu zelf nagaan hoeveel tijger er in jou schuilt. Aan de hand van een vragenlijst wordt bepaald hoe wild jouw seksleven is. Je geeft een antwoord op waar, met wie en hoe je het al gedaan hebt. De score is afhankelijk van je geslacht en je leeftijd. Na afloop krijg je ook het gemiddelde aantal punten voor jouw leeftijdsklasse te zien.

tijger

Liever lui dan moe

Geen hoge score behaald? Geen nood, misschien zijn pandapunten meer iets voor jou.

Pandapunten zijn zo’n beetje het tegenovergestelde, ze geven aan hoe lang je al geen seks meer hebt gehad. Panda’s hebben nooit zin in seks, geen wonder dat ze dreigen uit te sterven.

Hier geef je aan wanneer je het voor het laatst seks hebt gehad. Maar pas op, de waarde van een pandapunt verschilt van persoon tot persoon. Studenten krijgen bijvoorbeeld sneller een pandapunt dan niet-studenten. Ook hier telt de leeftijd en wordt er een verschil gemaakt tussen mannen en vrouwen.

panda

Wie heeft dat nu weer uitgevonden?

Beide begrippen werden een jaar of tien geleden bedacht door een groep Nederlandse kotgenoten. De inwoner van het kot die het langst geen seks had gehad, moest de kotplant, niet toevallig een bamboeplant, water geven. Een panda verenigt de elementen bamboe en gebrek aan seks, vandaar pandapunt. De term verspreidde zich al snel, eerst onder studenten, daarna onder de rest van de bevolking. Er kwam zelfs een website van. Niet veel later volgde ook de tegenhanger: tijgerpunt. Ondertussen zijn de woorden algemeen ingeburgerd geraakt.

Leuk voor als je je even verveelt én een ideaal gespreksonderwerp onder vrienden of collega’s!