Er bestaan honderden fobieën en angsten. Mensen kunnen bang zijn van zowat alles. Iedereen kent wel pleinvrees, arachnofobie (angst voor spinnen), claustrofobie of het bang zijn voor honden, paarden of andere dieren.

Maar er bestaan ook heel wat absurde fobieën. Angsten waar je waarschijnlijk zelfs nog nooit van hebt gehoord. Sommige zijn zo vreemd dat ze grappig worden. Onze excuses alvast aan iedereen die lijdt aan één van de absurde fobieën uit onze lijst.

Klaar om bij te leren?

1. Bang voor de rechterkant van het lijf van je lief?

“Geen paniek schat, je linkerkant is wel oké!”

Absurde fobieën - Dextrofobie: bang zijn van delen aan de rechterkant van het lichaam

Heb jij last van dextrofobie? Dextro-watte? Dat is wanneer je extreem bang bent van delen van de rechterkant van een lichaam (arm, been, heup,…). De fobie voor de linkerkant van het lichaam bestaat trouwens ook (levofobie)!

2. Levenslange erectie

Medomalacufobie: bang zijn om je erectie te verliezen

Akkoord, je wil je erectie natuurlijk zo lang mogelijk houden, maar ooit moet die terug weg. Tenzij je altijd trainingsbroeken draagt, dan heb je plaats genoeg om je geweer weg te steken. Hoe dan ook, trainingsbroeken of andere pyjamabroeken in het openbaar zijn nog altijd niet oké.

3. Bang om te bukken

Absurde fobieën - Kyphofobie: de angst of vrees om te bukken.

Heel vervelend als er dan net op dat moment iemand iets in je poep duwt. 1 tip voor mannen: zorg dat je niet gearresteerd wordt en geen nachtje of langer in de gevangenis moet overnachten. En anders, blijf ver weg van de douches!

4. Bang voor grote dingen?

Megalofobie: bang zijn van grote dingen.

Maar wat doe je dan als jouw vriend extreem groot geschapen is? Groot probleem dat. Weglopen en wenen in een hoekje wanneer hij het grove geschut boven haalt?

5. Is een natte droom hebben je grootste angst?

Absurde fobieën - Oneirogmofobie: bang zijn voor het hebben van een natte droom.

Niet veel aan te doen, toch? Of weet jij een manier om ze te vermijden en tegen te houden. If so, laat het ons weten want mensen met deze absurde fobie zullen het graag willen weten.

6. Is seksueel genot je grootste vrees?

Hedonofobie: bang zijn voor het voelen van genot.

Dat is dan heel jammer. Maar wie weet verlost een killer orgasme je wel van je fobie!

7. Ver van je bed show?

Absurde fobieën - Clinofobie: bang zijn om naar bed te gaan.

Ben je bang om naar bed te gaan? Maar wat als het tijd is voor wat sexy time? Nu ja, op de  keukentafel gaat ook. Of in de auto of op het wc in je stamcafé.

O, en slapen? Wanneer je moe genoeg bent, slaap je overal.

8. Plassen: de ultieme nachtmerrie

Urofobie of plasangst: bang zijn om te plassen.

Dus doe je het maar niet? Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Niet meer drinken? Niet meer eten? Maar ga je dan uiteindelijk niet dood?

9. Hup, het klooster in!

Absurde fobieën - Primeisodofobie: bang zijn om ontmaagd te worden.

Want je kan dan maar beter iets nuttigs met je leven doen. En ook: je weet niet wat je mist! Probeer het gewoon een paar keer. De seks wordt beter, beloofd!

10. Liever dood dan eeuwig single?

Anuptafobie: bang zijn om single te blijven

Is #ForeverAlone niets voor jou? Erger nog? Single blijven is je grootste nachtmerrie? Gelukkig zijn er opties om aan een lief te geraken. Misschien eens meedoen aan Love Island of Temptation Island? Je krijgt er een gratis reisje bij!

Het tegenovergestelde van anuptafobie? Philofobie, wanneer je bang bent om verliefd te worden.

11. Groot probleem als man

Absurde fobieën - Ithyphallofobie: bang zijn voor het hebben van, zien of denken aan een penis in erectie.

Want wat doe je dan wanneer het angstzweet je uitbreekt wanneer je je eigen penis in erectie ziet of voelt? Je laten ombouwen tot vrouw? Nogal drastisch, niet?

Er bestaan nog 2 andere absurde fobieën over penissen: medorthofobie (bang zijn voor een penis in erectie) en phallofobie (wanneer je gewoon altijd bang bent van een penis).

Ben je bang voor de vrouwelijke geslachtsdelen? Dan lijd je aan kolpofobie.

12. Geen tongzoenen voor jou

Philemafobie: bang zijn om te kussen of gekust te worden

Een voorzichtige eerste kus, een zoen op de wang, een zwoele tongzoen, zuigzoen of extra natte kus,… Allemaal niets voor jou? Het hoort nochtans bij elke relatie en is het begin van intimiteit tussen 2 personen.

Een relatie zonder kussen? Lijkt me nogal droog.

13. Bang van zaad?

Het mannelijk zaad welteverstaan. Is het de smaak van sperma die je niet ligt? Want daar is iets aan te doen. Zoals onze 10 tips voor beter smakend zaad.

Absurde fobieën - Spermatofobie: bang zijn voor sperma

Is het het uitzicht van sperma dat je doet bibberen van de schrik? Of hoe het voelt? Gelukkig voor jou bestaan er condooms. Deze handige dingetjes vangen het goedje voor jou op! Zero contact met jouw lijf. Daar word je blij van!