Ik ben al jaren op zoek naar een gele jas. Dé gele jas. Een volwassen, classy jas, maar toch niet te bekakt. Ik ben dan ook nog geen 60 hé!

Het is eigenlijk allemaal als 14-jarig meisje begonnen met een sjaal…

Een vriendin op school had een nieuwe, oriëntaals uitziende sjaal. Gekocht op reis. Nepal ofzo (ik weet het niet meer). Snel naar de winkel hollen om dezelfde sjaal te kopen, was dus helaas geen optie.

Ik vond die sjaal zó mooi dat ik er ook zo eentje moest hebben. Ik heb toen alle winkels afgelopen in de buurt – van online shoppen was nog geen sprake -, maar niet gevonden.

Tot 2 jaar later! Er opende toen een nieuw oriëntaals winkeltje in my hometown. Nieuwsgierig als ik was ging ik er een kijkje nemen. Zonder verwachtingen.

Maaaar…. Wat hing daar helemaal achterin? Dé sjaal waarnaar ik op zoek was! Hij kostte toen € 50 à € 60, veel geld voor een nog niet werkende mens (en nog altijd), maar alle centjes meer dan waard.

Het gaat om de sjaal hieronder. Deze is dus ruim 10 jaar oud hé. En nog altijd mijn all time favorite!

De gele sjaal waarmee de zoektocht naar de gele jas mee begonnen is.

Na de sjaal… de gele jas!

Dus toen ik dé sjaal had gevonden, kreeg ik enkele jaren later nood aan een nieuwe zoektocht. Als vrouw van 20 jaar oud werd dat dus dé jas. Dé gele jas.

Ik ben bijna 30 en ik heb die jas nog altijd niet gevonden. Mijn verwachtingen zijn hoog ondertussen. No kidding.

Dé gele jas moet in de juiste tint geel zijn. Ik ben een herfsttype, dus oker en diepgeel. Dé jas moet de perfecte pasvorm hebben, het juiste design, aangenaam materiaal, de correcte lengte (niet te lang, maar ook niet te kort),… Kortom, ik moet er eigenlijk op slag verliefd op worden. Geen gemakkelijke opdracht.

Door de jaren heen heb ik een aantal kanshebbers toevallig gevonden, maar altijd was er net één iets wat niet oké was. So the search continues…

En wat met online shoppen denk je? Keuze genoeg toch? Geen fan van. De kans is heel groot dat het toch niet is wat je ervan had verwacht en terugsturen is zo’n gedoe.

Wil je helpen zoeken? Be my guest! Een mooie, gele jas gezien die misschien wel iets voor mij is? Laat maar weten. Jij krijgt als persoonlijke stylist alle credits!