Het is weer zover: wielrennen op tv en dat drie weken aan een stuk. Feest voor koersliefhebbers, iets minder voor de rest van de bevolking. Maar niet getreurd, zelfs als je niks van koers snapt kan de Tour interessant zijn.

Fashion is namelijk overal, dus ook in de Tour. Laten we de outfits van de verschillende ploegen eens analyseren, want het oog wil ook wat. Ook niet verboden: een analyse van de renners zelf, maar dat laten we volledig aan jullie over 😉

Ineos

Sky veranderde onlangs van naam en dus ook van outfit. Het is dus de eerste versie van het Ineos shirt en dat is er misschien wel een beetje aan te zien ook. Het donkerrode gradient shirt is wat aan de eenvoudige kant, maar wel klassevol zoals we dat van hen gewoon zijn.

score: 7,5/10

Bora-Hansgrohe

Bora staat niet bekend om de mooiste outfits en dat is nu helaas ook niet het geval. Wij zijn geen fan van de groene kleurschakering met rare pijlen. Als je zoveel wegwijzers nodig hebt is er waarschijnlijk niet al te veel te zien 😉 Zoek trouwens niet naar Peter Sagan in dit shirt, die draagt hoogstwaarschijnlijk van begin tot einde de groene trui.

score: 5/10

Deceuninck-Quick Step

Quick Step wordt sinds jaar en dag gekenmerkt door het blauwe shirt. Hoewel er heel wat sponsors op het shirt prijken, zijn die toch niet al te storend. Maar de witte band horizontale band hebben we ondertussen ook wel al gezien. Tijd voor vernieuwing.

score: 5,5/10

AG2R La Mondiale

Ook hier niet al te veel variatie in het shirt doorheen de jaren. Op zich geen lelijke kleurencombinatie, was het niet dat het zwart geen zwart maar een soort van lelijk bruin is. Jammer, want dat kost hen punten.

score: 6,5/10

Bahrein-Merida

Complimenten aan Bahrein dat ze durven afwijken van het traditionele pad. Sobere kleuren, abstract design. Geslaagd experiment, als je het ons vraagt. Benieuwd of ze royalties moeten betalen aan Piet Mondriaan.

score: 7/10

Groupama-FDJ

Saai en ouderwets truitje, sorry. FDJ is dan ook nooit de meest sexy ploeg geweest. En wat is dat met die vreemde diagonale strepen in de zij?!

score: 4,5/10

Movistar

Movistar blijft al jaren trouw aan hetzelfde ontwerp, maar waarom veranderen als het goed is? Stijlvol shirt zonder al te veel kleuren of tierlantijntjes.

score: 7,5/10

Astana

Astana dat is lichtblauw. Daarmee is ook alles gezegd, simpel is goed maar dit is misschien iets te.

score: 6/10

Jumbo-Visma

Geel. Ok, dat valt goed op in het peloton, maar mooi kan je het niet noemen. Er zijn sowieso weinig mensen die goed staan met geel. De ambities zijn wel meteen duidelijk.

score: 5/10

Education First

Nee, deze ploeg is niet gestraft, ze hebben er uit vrije wil voor geopteerd om volwassen mannen in het roze te laten rondfietsen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is er ook nog eens een pot inkt uitgelopen op de onderkant.

score: 3/10

Mitchelton-Scott

Zwart is altijd stijlvol. Zelfs in combinatie met groengele accenten, als je die maar beperkt houdt. Dat heeft Mitchelton-Scott goed bekeken.

score: 6,5/10

CCC

Met dat oranje kan je echt niks aanvangen, we nemen CCC dan ook niks kwalijk voor het lelijke shirt.

score: 4/10

UAE Emirates

Wit is sober en het past overal bij maar wit is ook maar wit. Tikkeltje saai.

score: 4/10

Trek – Segafredo

Zwart, wit, rood. Dankbare kleurencombinaties met als resultaat een heel mooi truitje.

score: 8/10

Sunweb

Wat ons betreft absoluut het mooiste truitje uit het peloton. Mooie kleurencombinatie en tegelijk modern door de 2 verticale strepen.

score: 9/10

Cofidis

Niks mis mee, maar ook geen enkele wowfactor.

score: 6/10

Lotto-Soudal

Wit en rood moeten zowat de meest voorkomende kleuren zijn in het peloton. Jammer voor de Belgische ploeg, maar er zijn andere rood-witte ploegen die beter doen.

score: 5/10

Total – Direct Energie

Op zich is er weinig aan te merken op dit truitje en toch springt het niet echt in het oog.

score: 5/10

Katusha-Alpecin

Het juiste evenwicht vinden tussen simpel en toch niet saai is moeilijk, dat blijkt ook uit het truitje van Katusha. Het had wel wat meer mogen zijn.

score: 6/10

Wanty-Groupe Gobert

Het budget van deze kleine Belgische ploeg is beperkt en dat is helaas ook zichtbaar aan het shirt. De kakofonie van logo’s is allesbehalve aantrekkelijk.

score: 3,5/10

Dimension Data

Een niet zo alledaagse kleur in het peloton in combinatie met zwart en wit. Kan niet misgaan.

score: 8,5/10

Arkea-Samsic

Alweer een wit shirt, zucht. Een beetje originaliteit graag.

score: 5/10