Ik geef het toe, ook ik ben fan van de luipaardprint. Maar je moet wel weten hoe je die moet combineren. Je outfit riskeert immers heel snel fout, vulgair en gewoon marginaal te worden.

Ga niet in het wilde weg shoppen, want je wordt deze lente en zomer gebombardeerd met dierenprints (o.a. luipaard en zebra). Bereid je voor zodat je de juiste stuks kiest en jouw outfit helemaal on point is. Fashion blunders zijn niet aan jou besteed!

How to… luipaardprint!

1. Keep it simple

Het is geen en-en-verhaal, maar een of-of. Kies één kledingstuk (of accessoire) in luipaardprint en hou de rest sober (zwart, wit, grijs of een neutrale, beige kleur). De print wordt dan dé eyecatcher van je outfit. Je wil toch vermijden dat je er bijloopt als een grote, foute en marginale kat?

YES:

Do: kies een leuke eyecatcher en hou de rest van je look basic. Een wollen trui past bijvoorbeeld heel goed bij luipaardprint.

NOOOOOO:

Don’t: een volledige outfit in luipaardprint? Oh dear lord. Hou het bij één klassiek basiskledingstuk met print en de rest van je look zo basic mogelijk.

2. Combineer nooit verschillende prints

Deze volgt naadloos op de vorige tip. Draag je een bloesje of rok met luipaardprint? Hou het daar dan bij en combineer het niet met een andere print zoals bloemetjes of strepen. Too much.

Vermijd dat anderen niet weten waar ze eerst naar moeten kijken. Of erger nog, dat hun ogen er pijn van doen en ze wensten dat ze blind waren.

YES:

Do: 1 print – in dit geval luipaard – en de rest sober. Wil je opvallen? Geen nood, 1 goed kledingstuk in luipaardprint is voldoende.

NOOOOOO:

Don’t: hier heb ik zelfs geen woorden voor. Het mag dan nog supergoedkoop zijn… KOOP.DIT.NIET! Prints combineren is nooit een goed idee.

3. Kies voor degelijke materialen

Luipaardprint is delicaat. Een topje in de foute stof wordt al snel vulgair. Kies kledingstukken uit de juiste (dikke) stof en zonder al te veel tierelantijntjes zoals glitters en pailletten. Het moet smaakvol blijven.

Een stijlvolle combo? Jeans + luipaard. Werkt altijd. Draag bijvoorbeeld een lichte jeansbroek (zonder scheuren en zonder lelijke spermavlekken!) met een luipaardtop.

Combineer nooit, maar dan écht nooit, luipaardprint met leer.

  • Do’s: jeans, wol en katoen
  • Don’ts: leer, kant, bont, satijn en synthetische stoffen

YES:

Do: combineer een loshangend luipaard bloesje met een gewone, lichtblauwe jeans. Classy, maar toch opvallend genoeg.

NOOOOOO:

Don’t: please, combineer geen lederen rok met een luipaardtop mét diep decolleté. Met deze look kan je bij de matroesjka’s gaan werken.

4. Vermijd te open en bloot

Topjes, rokjes en kleedjes in luipaardprint hebben de neiging snel sexy te zijn. vermijd een té sexy (of zelfs vulgaire) look door de juiste stuks te kiezen.

Kies klassevolle stuks met voldoende stof. Vermijd té korte rokjes en kleedjes, een rok met een hoge split, nauw aansluitende kledij en een diep decolleté.

Vergeet te kleine kledingstukken. Koop beter een maatje groter en zorg voor een perfecte pasvorm. Een open rug kan, mits je de rest van je outfit ultrasober houdt. Doorkijkbloesje? Leg het terug en walk away.

YES:

Do: sexy, maar toch niet over the top. Het is een dunne lijn, zorg dat je er niet overgaat. Maar wees gerust, oefening baart kunst.

NOOOOOO:

Don’t: een gescheurde jeans + kort luipaardtopje + jeansvestje met strepen? Nope, this is not the look for you.

5. Speel op safe met accessoires in luipaardprint

Vind je de luipaardprint een tikje té gewaagd? Maar je wil het wel voorzichtig proberen? Start met een accessoire in luipaardprint, zoals een riem, handtas, sjaal, pumps of sneakers.

Subtiel, maar toch opvallend genoeg. Combineer met basic kledingstukken en je kan niet fout gaan. Terug naar tip 1: draag wel maar 1 luipaardaccessoire per outfit.

YES:

Do: geef je basic outfit net dat tikkeltje meer via een accessoire met luipaardprint, zoals bijvoorbeeld je schoenen!

NOOOOOO:

Don’t: een plastic zonnehoedje is het dus ook niet. Het ziet er goedkoop uit. Dat wil je toch niet op je hoofd zetten?

Miauw! Shoppen maar!