Mijn grootste ergernis op dit moment? Makkelijk. Mannen die gaan werken in pyjamabroek (lees: joggingbroek, trainingsbroek of sweatpants).

Of iedereen eigenlijk die in zo’n broek buitenkomt. Als je een beetje respect voor jezelf hebt, dan doe je zo’n broek toch niet aan? En al zeker niet om te gaan werken!

Waarom kunnen deze broeken niet in het openbaar? 4 redenen waarom!

1. Een pyjamabroek schreeuwt: ‘ik heb het leven opgegeven’.

Ik doe geen moeite meer. Ik geef het op. Ik sta op, sla de badkamer over en rol gewoon de trap af. Ik sla het ontbijt over en vertrek rechtstreeks naar het werk.

Dat vertelt je pyjamabroek mij over jou. Positief, niet?

2. Er is niets sexy aan

Een broek van het type pyjama- of trainingsbroek is gewoon lelijk. Een zak die alle vormen verstopt. En waarom zou je dat willen doen?

3. Comfy is de vijand

Ik ga akkoord, je comfy kleden, daar is niets mis mee. Maar enkel om ’s avonds in de zetel te liggen of de zondag de ganse dag lang te Netflixen.

Om te gaan werken kies je voor een jeans. Zit je jeansbroek niet makkelijk? Dan heb je de verkeerde gekocht. Investeren in een goeie jeans loont.

4. And finally… Cuz Karl Lagerfeld said so

Quote Karl Lagerfeld over sweatpants en pyjamabroeken in het openbaar.

Kortom, pyjamabroeken in het openbaar zijn niet oké. Nooit. Never. Jamais.

Dus ladies, hou je vriend, man of broer tegen wanneer hij in pyjamabroek wil gaan werken. Want – ik zweer het je – ik steek die broek in brand wanneer ik hem zie.