Beste team van Braun, Veet, Venus (Gillette) en andere ontharingsmerken

Wekelijks, nee bijna dagelijks, zie ik reclames op tv, in magazines en in mijn social media feed. Reclames met keer op keer bloedmooie, slanke vrouwen die hun benen, oksels of bikinilijn ontharen.

Haarloze oksels ontharen? Venus doet het!

Maar er is 1 probleem… Die vrouwen in de spots zijn al perfect onthaard. Geen enkel haartje of stoppeltje te zien, zelfs niet onder de loep.

En dan vraag ik mij af… Waarom? Zo overtuig je toch niemand dat jouw manier van ontharen de beste of snelste is? Dat jouw mesjes het veiligst zijn (minder kans op sneetjes) of jouw epilators veel minder pijn doen tijdens het epileren?

Welke haartjes wil Braun hier epileren? Want ik zie ze niet.

Nee, deze reclames houden ons – vrouwen – helemaal voor de gek. En ik vind dat we dit niet langer hoeven te pikken. Daarom deze open brief.

Waarom rust er nog altijd zo’n groot taboe op de beharing van vrouwen? Newsflash: vrouwen boeren ook. Vrouwen laten ook scheten en moeten ook naar de grote wc. Onze adem stinkt ook wel eens en onze benen, oksels, bikinilijn, bovenlip en andere delen van ons lichaam zijn nu eenmaal behaard. Haar dat trouwens tijdens de oertijd broodnodig was om ons warm te houden.

Ik vergelijk het scheren, waxen of epileren van haarloze benen in reclames met high fashion. Grote modemerken beweren dat hun kledij ie-de-reen past; groot of klein, dik of dun. Maar dan sturen ze enkel graatmagere modellen de catwalk op.

Wow, die benen zien er voor het waxen al super glad uit!

Nee, dit is verkeerd.

Wil je ons écht overtuigen om jouw product te proberen en te kopen? Spring dan in het diepe en ga ver weg van de al bewandelde paden. Doe eens gek – of beter normaal – en laat de vrouwen in de reclames écht hun benen, oksels of bikinilijn ontharen. Een live resultaat… Voor, tijdens en na het scheren. Zo overtuig je ons.

Of test je product eens op een super behaarde man! Mannen hebben sowieso veel meer lichaamsbeharing en dikkere en stuggere haartjes. Een uitdaging! Als jouw scheermesjes, epilators, ladyshaves of waxstrips deze beharing aankunnen, kunnen ze alles aan.

Kijk eens naar het Amerikaanse merk Billie, dat het wel durft!

Het Amerikaanse merk Billie doet het wel: behaarde benen en oksels scheren op film!

P.S.: nu we het toch over benen hebben… Schaam je je voor je witte benen? Helemaal niet nodig! Ontdek de pro’s van een melkflessen onderstel.