Ben je ook de trotse eigenaar van een melkflessen onderstel? Een paar benen zo wit als sneeuw? Dan weet jij ook dat de zon genadeloos is voor jouw vel. Jij kent dan ook maar 2 kleuren in de zomer: spierwit of pijnlijk rood verbrand.

Nog niet een trotse eigenaar van 2 witte benen? Daar zal na het lezen van deze blog verandering in komen. Melkflessen, verenig u!

De 5 voordelen van melkflessen

1. Vaarwel schaamte: melkflessen zijn ook mooi

Als eigenaar van een melkflessen vel zal het volgende scenario je al te bekend in de oren klinken. De eerste zonnestralen, het wordt warm. Jij schaamt je voor je witte benen en draagt een lange broek. Zweten, zweten, zweten! En zo krijgen je melkflessen ook geen enkele kans om een kleurtje te krijgen (ja, rood is ook een kleur). Een vicieuze cirkel dus.

Verlos jezelf en omarm je melkflessen en witte vel. Trek je al die blikken, gelach en wijzende vingers niet aan. Mensen die lachen met anderen zijn zelf onzeker.

Dus, haal die korte broeken, rokken en kleedjes maar uit de kast als de zon schijnt. You win!

2. Vroeger stond wit voor rijkdom

Jij met je witte benen daar! Je bent gewoon in de verkeerde eeuw of in het verkeerde land geboren. Vroeger waren arbeiders bruin, een teken dat ze veel buiten moesten werken. Vaak ook nog eens hard labeur.

En de elite? Die zaten binnen of op het terras veilig onder een parasol. Met lange mouwen en lange rokken om hun teerbeminde, leliewitte velletje te beschermen. Zij waren wit, omdat ze niet moesten werken.

In landen zoals India en China gebruiken vrouwen (én mannen) crèmes om hun huid te doen bleken. En ze blijven uit de zon. Aziatische vrouwen zouden zo van vel willen wisselen.

Dit doet me een beetje denken aan vrouwen met steil haar die koste wat het kost krullen willen en omgekeerd…

5 voordelen van melkflessen

3. Jouw melkflessen zijn de heilige graal van alle bruiningsmethodes

Ja, jouw witte benen zijn goud waard. Ze zijn zo wit dat ze het licht nog meer reflecteren en iedereen rondom je nog sneller bruint. Ik zou er geld voor vragen, want alleen jij kan deze unieke dienst leveren.

Het is immers bewezen dat je sneller bruint (of verbrandt, pas op) wanneer je op een wit oppervlak ligt, zit of loopt. Waarom denk je dat je op skireis zo snel verbrandt, zonder de zon te hebben gezien?

4. Je witte benen zorgen voor hilariteit en amusement

Ai, het kwaad is geschied. Je bent je vergeten in te smeren met factor 3000 en je bent verbrand. Pijn, pijn, pijn. Echt, ik voel je pijn!

Maar zitten je vrienden met je in? Nee hoor, hilariteit alom om jouw verbrande schouders, neus of lijf. Had je toevallig het verkeerde schoeisel of topje aan? En staat het design ervan genadeloos in je vel gebrand? Voilà, nog meer gratis amusement. Misschien moet je ook hier munt uit slaan?

5. Lang leve puur natuur!

In een wereld waarin alles fake moet zijn (valse borsten, valse lippen, spraytan, nagels van een kilometer lang), ga jij met je melkflessen voluit de andere richting uit. Want er is niets mis met puur natuur.

Geen afspraken maken en nakomen bij het zonnebankcentrum, geen uren scrubben en jezelf van kop tot teen insmeren met zelfbruiners,… Nee, bespaar je heel wat tijd en moeite en hou het bij een goeie zonnecrème met factor 50. #sayyestothemelkfles!

De 5 voordelen van melkflessen

Ziezo, omarm je witte benen en vel. Geen zelfbruiners, zonnebank of spraytan voor jou. Is dat trouwens wel allemaal gezond?

Nee, jij gaat vanaf nu voor een korte look wanneer het zonnetje schijnt. En trouwens, jij hebt toch geen last van je witte benen?

Krijg je toch nog vervelende opmerkingen over je dierbare melkflessen naar je hoofd geslingerd? Zorg dan dat je een antwoord klaar hebt voor die pestkoppen.